Roletne

PVC i ALUMINIJUM

Roletne su veoma bitan deo kao dopuna PVC i ALU stolariji. Imaju važnu ulogu prvenstveno u zaštiti od sunca kao i za zvučnu izolaciju.

Roletne mogu biti u unutrašnjoj ili spoljašnjoj kutiji.

Spoljni tip roletne je sistem kod koga se kutija ugrađuje spolja u gornjem delu prozora. Kutije spoljnih roletni su izrađeni od plastificiranog lima. Roletne ovog tipa namenjene su prvenstveno za ugradnju na već postojeću stolariju, a mogu se ugraditi i zajedno sa stolarijom.Moguća je izrada sa integrisanim rolo komarnikom.

Ugradni tip roletne je sistem sa unutrašnjom kutijom koji se montiraju zajedno sa prozorom. Savremene unutrašnje kutije uglavnom imaju visinu od 20 cm. Roletna sa unutrašnjom kutijom se uglavnom preporučuje kao primarni izbor kod starih otvora gde je već postojala unutrašnja kutija, a koja se obično nalazila pod betonskim zubom. Ovaj sistem roletne je moguće postavljati samo sa montažom prozora.One se takođe po potrebi mogu izraditi i sa integrisanim rolo komarnikom.

Mehanizam za spuštanje i podizanje roletna može se izvesti u dve varijante:
– manualno, standardni automat preko trake, montiran na štok prozora;
– automatski, preko elektro motora koji je ugrađen u kutiju rolete, za veći komfor i estetiku.
Podizanje i spuštanje roletna moguće je izvesti preko prekidača na zidu ili daljinskim upravljanjem.

PVC roletne

PVC roletne su u celosti plastične i samim tim odlično termoizolovane. Kod spoljnih roletni kutija je od plastificiranog lima. Delovi pvc roletne su kutija, pvc vođice i pvc zastor (lamele).   Svi delovi roletne su standardizovani, tako da je moguće kombinovati delove od različitih materijala. PVC roletne su jako zahvalne za održavanje, ugrađuju se na sve tipove stolarije.

Boja lamele može biti: bela , boja drveta ,čoko braon.

Boja kutije može biti: bela , čoko braon.

ALU roletne

Aluminijumske roletne su najkvalitetnija zaštita od sunčeve svetlosti a istovremeno imaju i funkciju zvučne i toplotne izolacije. Delovi alu roletne su kutija, alu vođice i alu zastor (lamele).  Sam aluminijmski zastor je punjen poliuretanom (PUR penom) koji je odličan toplotni izolator. 

Boja lamele može biti: bela , siva , zlatni hrast , orah , mahagony  , čoko braon.

Boja kutije može biti: bela , čoko braon.

Besplatna montaža i uzimanje mera, povloljna cena , vrhunski kvalitet.

Иди на врх